İkonik sanatçı, dünyanın en büyük çağdaş sanat fuarlarından biri olan London Frieze Sanat Fuarı’nın açılışından bir gün önce orijinal NFT tablolarını yok edecek. Damien Hirst, Orijinal Binlerce NFT Eserini Yakıyor!
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!
Damien Hirst, Orijinal Binlerce NFT Eserini Yakıyor!
Damien Hirst, sahipleri NFT versiyonunu satın almayı tercih eden resimlerin orijinallerinin halka açık bir şekilde yakılacağını belirtti. Hirst, Sanat Gazetesi projesini “şimdiye kadarki en heyecan verici” olarak nitelendirerek, “sanatın bir para birimi ve bir değer deposu olarak fikrine” değindi: “Bütün hükümetlerin madeni paraları ve banknotları sanat eserleriyle süslemesi tesadüf değildir. Bunu bizi paraya inandırmak için yapıyorlar. Sanata başvurmadan biz insanların herhangi bir şeye inanması zor.”
Hirst’ün çalışmasını eleştirenler, eserinin ustasının çirkin sunum tarzını belirsiz bir şekilde değerlendiriyor, ancak dijital kopyalar karşılığında bir dizi eseri yakma gerçeğinin iyi bir tanıtım dublörlüğü olduğu konusunda hemfikir. Damien Hirst’ün sanat dünyasındaki gerçek başarısı yadsınamaz olduğundan, bu potansiyel bir izleyicinin dikkatini daha da çekecektir.
İlginizi Çekebilir
- SushiSwap Dolandırıcılık İddialarını Yalanladı!
- NFT’nin Olumlu Bir Geleceği Var
- Avrupa Komisyonu, O Ağdadaki DeFi Projelerini Kontrol Etmeyi Planlıyor
Sanat Gazetesi, Hirst’ün ikinci büyük NFT projesi oldu. 2021’de 10.000 özel yapım benzersiz nokta resmini NFT’lere bağladı ve bunları 2.000 dolara koleksiyonculara sattı. Alıcıların daha sonra dijital tokenı saklamaya veya fiziksel bir sanat eseriyle değiştirmeye karar vermek için 27 Temmuz 2022’ye kadar tam bir yılı vardı.
Toplam 5.149 alıcı NFT’lerini bir resim için takas etmeyi seçerken, 4.851 kişi dijital bir token seçti. Sanat dünyasında sadece yazarlar ve coşkulu koleksiyoncular değil, aynı zamanda sanat eserlerini yasa dışı olarak ele geçirmeye çalışan “karanlık kişilikler” de var. 2021’de St. Petersburg Hermitage Müzesi , “Görünmez Eter” adlı ilk sanal NFT sergisini açtı . Ancak serginin ilk gününde bir ziyaretçi sergideki dijital resimlerden birini çalmaya çalıştı.
[table id=45 /]
[table id=46 /]