Ana SayfaKripto Para HaberleriDarknet Piyasalarında 100.000'den Fazla Ele Geçirilmiş Hesap Bulundu

Darknet Piyasalarında 100.000’den Fazla Ele Geçirilmiş Hesap Bulundu

spot_img

Siber güvenlik araştırmacıları, bilgi çalan kötü amaçlı yazılım bulaşmış Chatgpt kimlik bilgilerini depolayan on binlerce cihaz buldu. Asya-Pasifik’in bu tür tekliflerin sayısında lider olduğuna işaret ederek, hesap detaylarının sonunda karanlık ağda satıldığını söylediler.

Darknet Piyasalarında 100.000’den Fazla Ele Geçirilmiş Chatgpt Hesabı Bulundu

Singapur merkezli siber güvenlik firması Group-IB, geçtiğimiz yıl içinde kaydedilmiş Chatgpt kimlik bilgilerine sahip 101.134 hırsız bulaşmış cihaz tespit etti.

Ele geçirilen hesaplar, bu pazarları izleyen ve bir dark web verisi kitaplığı depolayan Threat Intelligence platformu sayesinde, darknet pazarlarında ticareti yapılan bilgi çalan kötü amaçlı yazılımların günlüklerinde bulundu.

Günlükler, Mayıs 2023’te en yüksek 26.802’ye ulaştı ve Asya-Pasifik bölgesi, incelenen dönemde en fazla Chatgpt kimlik bilgisinin satışa sunulduğunu gördü – Haziran 2022 ile Mayıs 2023 arasında çalınan hesapların %40,5’i. rapor, bu tekliflerin artmasının, chatbot’un artan popülaritesinin bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Microsoft tarafından finanse edilen yapay zeka (AI) araştırma laboratuvarı Openai tarafından geliştirilen Chatgpt , Kasım 2022’de piyasaya sürüldü ve farklı alanlarda uygulama buluyor. Group-IB, çeşitli kuruluşlardan giderek daha fazla çalışanın, yazılım geliştirme veya iş iletişimi gibi alanlarda çalışmalarını optimize etmek için chatbot’u kullandığının altını çizdi.

Chatgpt ayrıca kripto alanına da giriyor. Mart ayında ABD’nin önde gelen dijital varlık borsası Coinbase, ürünü bir token doğrulama aracı olarak test ettiğini duyurdu . Ve Haziran ayında, blockchain analitik firması Elliptic, onu istihbarat toplama çabalarını desteklemek için kullanmayı planladığını söyledi .

“Varsayılan olarak Chatgpt, kullanıcı sorgularının ve AI yanıtlarının geçmişini saklar. Sonuç olarak, Chatgpt hesaplarına yetkisiz erişim, gizli veya hassas bilgileri açığa çıkarabilir,” diye belirtiyor Group-IB uzmanları. Veriler daha sonra şirketlere ve çalışanlarına yönelik hedefli saldırılar için kullanılabilir.

Siber güvenlik firması tarafından yürütülen yeraltı pazar yerlerinin analizi, Chatgpt hesaplarını içeren günlüklerin çoğunun Raccoon bilgi hırsızı tarafından ihlal edildiğini ortaya çıkardı. Bu tür kötü amaçlı yazılımlar, kayıtlı hesap kimlik bilgilerini, banka kartı ayrıntılarını ve kripto cüzdan bilgilerini, virüslü cihazlara yüklenen tarayıcılardan ve ayrıca anlık mesajlaşma programlarından ve e-postalardan gelen verileri toplar.

İlginizi çekebilir

[table id=45 /]

[table id=46 /]

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi TWİTTER ve TELEGRAM'da takip edebilirsiniz! Airdrop ve Yeni Çıkacak Coinler için YOUTUBE Kanalımıza Katılın!


Sorumluluk reddi: Bu bir basın bülteni olup burada yazılanlar www.bilgikripto.com ekibinin görüşlerini yansıtmamaktadır ve yatırım tavsiye niteliğinde değildir. Kaldıraçlı işlemlerde , kripto para yatırımlarında , ön satış alımlarında yüksek kayıp riski mutlaka göz önüne alınmalı, herhangi bir platforma yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapılmalıdır.

Diğer Yazılar

Günün Kripto Haberleri

Popüler Yazılar