DDoS Attack , kelime anlamı Distrubuted Denial of Service Attack İngilizce ifadesinin baş harflerinden oluşan bir terimdir. Anlamı ise kısaca , online hizmet veren sektörlerin web sistemlerinde sahta yoğunluklar oluşturarak, kaynakları yanıltmak ve işlevsiz hale getirmek hedefiyle gerçekleştirilen siber saldırılardır. Peki tam olarak Kriptoda DDoS Attack Nedir ? DDOS Saldırısı Nasıl Gerçekleşir ?
DDoS Attack Nedir ?
DDoS Attack daha önce de bahsedildiği gibi Distrubuted Denial of Service Attack kısalması olup , tekrarlanan isteklerle sisteme aşırı yüklenilerek, internete bağlı bilgisayarın hizmetlerini bozduğu bir siber saldırı türüdür. Bu tarz saldırılar, bir şirketin web sitesini sağlayan altyapı gibi, herhangi bir ağ kaynağı için geçerli olan belirli kapasite sınırlarından faydalanır. DDoS saldırısı, saldırıya uğrayan web kaynağına birden çok istek göndererek web sitesinin çok sayıda isteği işleme kapasitesini aşmayı ve doğru şekilde çalışmasını engellemeyi amaçlamaktadır. Bu tür saldırıların etkileri birkaç saat ya da aylar kadar sürebilmektedir.
DDOS Saldırısı Nasıl Gerçekleşir ?
Söz konusu saldırı zombi adı verilen makineler vasıtası ile yapılmaktadır. Bu ifade sistemin bilgisi dışında kullanılmaya başlanan çakma sistemler olarak bilinmektedir. Oluşturulan bu zombi bilgisayarlar, saldırının gizlenmesini ve perde arkasında sisteme zarar vermeyi amaçlamaktadır. Yani DDoS saldırıları zombi bilgisayarlar tarafından yönetilmektedir.
Önerilen Makaleler
- Ertha Coin 4 Ocak’ta Huobi’nin Prime List’de !
- Yeni Çıkan Coinler ! Yeni Çıkacak Coinler Aralık 2021 !
- Binance ‘da Alım-Satımları BUSD İşlem Çiftinde Piyasa Yapıcı Olarak Yap, Komisyon Ödeme !
DoS İle DDoS Arasındaki Fark Nedir ?
Dos saldırısında, saldırıcılar genellikle bir cihaz ve bir bağlantı aracılığıyla saldırdıkları sunucuya arka arkaya çok sayıda istek yollarlar. Bu sayede de o sunucu aşırı yüklenmiş olur. DoS saldırganları sistemdeki bir açığı kullanıp sunucunun CPU ya da RAM’ini hedeflemektedir. Ancak DoS saldırıları tek seferde sadece tek bir IP adresinden geldiği için sadece bu IP’yi engelleyerek kolayca önlenebilir. Ancak bir DoS saldırısı türü olan DDoS saldırılarını önlemek bu kadar kolay değildir.
DDoS saldırılarında tek bir IP ve ağ yerine, Dünya’nın her tarafından virüslerle kontrol altına alınmış bilgisayarlardan oluşan bir botnet kullanılmaktadır. Bu cihazların kullanıcıları ise bunu fark edememektedir. DDoS saldırısına uğrayan bir sunucu gelen çok sayıda sahte trafikten dolayı aşırı yüklenme yaşar. Bu saldırı birçok farklı kaynaktan gerçekleştiği için de tek tek bütün bu IP’leri engellemek çok zordur. Ayrıca , gerçek trafikle sahte trafiği ayırt etmek de neredeyse imkansız. Bu yüzden DDoS saldırılarıyla başa çıkmak DoS saldırılarına göre oldukça zordur.
[table id=45 /]
[table id=46 /]