Ana SayfaKripto Para HaberleriFATF Başkanı, Kripto Paralar İçin G7'ye Çağrıda Bulundu

FATF Başkanı, Kripto Paralar İçin G7’ye Çağrıda Bulundu

spot_img

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) başkanına göre “kanunsuz kripto alanına bir son vermek” gerekiyor. Yürütme, kuruluşun yeni kripto kurallarının getirilmesi konusunda çok az ilerleme kaydedildiğinden, G7 ülkelerinin kara para aklamayla mücadelede küresel standartları uygulamada örnek oluşturması gerektiğinde ısrar etti.

FATF Başkanı, Kripto Varlıkların Hukuksuz Küresel Ortamda Çalışmaya Devam Ettiğini Söyledi

FATF Başkanı T. Raja Kumar, bu hafta sonu Japonya’nın Hiroşima kentinde düzenlenen gelişmiş ekonomiler zirvesi öncesinde,  G7 ‘nin kara para aklama, t*rörizm ve silahların yayılmasının finansmanıyla mücadeleye ilişkin tavsiyelerin uygulanmasına öncülük etmesi gerektiğini söyledi.

Kumar, “Kanunsuz Kripto Alanının Sonu” başlıklı bir makalesinde, ülkelerin FATF standartlarının çoğunu uygulamaya koyma konusunda ilerleme kaydettiğini, ancak kripto varlıklarıyla ilgili güncellenmiş gereklilikleri uygulamadaki ilerlemenin “nispeten zayıf” olduğunu belirtti.

FATF, küresel kara para aklamayı önleme (AML) ve terörün finansmanıyla mücadele (CTF) standartlarını 2019’da kripto para birimlerini kapsayacak şekilde genişletti. Ancak, ulusların büyük çoğunluğu (%73) bunlara hâlâ uyumsuz veya yalnızca kısmen uyumlu.

Uluslararası kuruluşun başkanı, “Bu kabul edilemez durum acilen ele alınmalı” diye ısrar etti. Çağrısı, bu yılın Şubat ayında FATF’nin 200’den fazla yargı bölgesinin zamanında uygulanması için bir eylem planı üzerinde anlaştığını duyurmasının ardından geldi.

T. Raja Kumar, kripto varlıkların oluşturduğu risklerin artmaya devam ettiğine dikkat çekti. Son birkaç yılda neredeyse yalnızca kripto para birimleri kullanan fidye yazılımı ödemelerindeki önemli artışı vurgulayan yakın tarihli bir FATF raporuna atıfta bulundu. Kripto, yaptırımlardan kaçınmak ve terörist gruplar için para toplamak için de kullanılıyor, şunları ekledi:

”Riskler artarken, kripto varlıklar neredeyse kanunsuz bir küresel ortamda faaliyet göstermeye devam ediyor.”

İlginizi çekebilir

FATF Başkanı, “Ülkelerin kanunsuz alanları kapatmak için acilen harekete geçmesi gerekiyor” diye vurguladı. Ayrıca kriptonun “düzenlenmesinin zor olduğunu” kabul etti ve birçok hükümetin bu alanda deneyim veya uzmanlıktan yoksun olduğunu belirtti.

Kumar, “G7 ülkeleri örnek teşkil etmeli ve kripto sektörünü düzenlemelidir, böylece yasa dışı finansal işlemler için hiçbir sanal sığınak bulunmamalıdır,” dedi Kumar, buna sözde ‘seyahat kuralının’ uygulanmasını da içerdiğini belirtti .

İkincisi, hizmet sağlayıcıların bir işlemin hem göndericisini hem de alıcısını tanımlamasını gerektirir. Zaten yakın zamanda AB tarafından kabul edilen kripto mevzuatının bir parçası.

[table id=45 /]

[table id=46 /]

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi TWİTTER ve TELEGRAM'da takip edebilirsiniz! Airdrop ve Yeni Çıkacak Coinler için YOUTUBE Kanalımıza Katılın!


Sorumluluk reddi: Bu bir basın bülteni olup burada yazılanlar www.bilgikripto.com ekibinin görüşlerini yansıtmamaktadır ve yatırım tavsiye niteliğinde değildir. Kaldıraçlı işlemlerde , kripto para yatırımlarında , ön satış alımlarında yüksek kayıp riski mutlaka göz önüne alınmalı, herhangi bir platforma yatırım yapmadan önce geniş kapsamlı araştırma yapılmalıdır.

Diğer Yazılar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Günün Kripto Haberleri

Popüler Yazılar