Dijital Para ve Borsa sektöründe olan bir çok ünlü yatırımcının İndikatörlerden teyit alarak işlem açtığını biliyor muydunuz ? İndikatörler teknik analiz kısmında fazlasıyla popüler olan ve ilk akla gelen terimlerden birisidir. Peki fazlasıyla araştırılmasının ve bu kadar sık kullanılmasının nedeni nedir ? İndikatör Nedir ? En Çok Kullanılan İndikatör Çeşitleri Nelerdir ? RSI İndikatörü ! CCI İndikatörü ! RSI İndikatörü !
İndikatör Nedir ?
İndikatör borsalarda ki teriminin Türkçe karşılığı Gösterge anlamına gelmektedir. Teknik analiz kısmında yatırımcılara al sat sinyali veren göstergelerdir. Geçmişte yaşanmış fiyat hareketlerini göz önüne alarak anlık piyasa hakkında size olası trend yönü tahmini yapabilmektedir. Grafiklerinizde İndikatörleri kullanmanız yapacağınız işlemleri kuvvetlendirmenizi ve olası hareketleri görmenizde size yardımcı olacaktır. Tek başına İndikatörler sizlere tamamen doğru net bilgi veremeseler de grafikleriniz de vazgeçilmez yardımcı bir teknik olabilirler.
Önerilen Makaleler
- Kriptoda Balina Terimi Nedir ? Kimlere Balina Denir ?
- FUD Nedir ? FUD’a Neden Dikkat Edilmeli ?
- Keriz Silkeleme Nedir ? Kripto Paralarda Keriz Silkeleme !
En Çok Kullanılan İndikatör Çeşitleri Nelerdir ?
MACD İndikatörü
MACD indikatörleri özellikle son zamanlarda çok fazla ünlenerek çoğu kişinin göz önünde bulundurduğu indikatör olarak ortaya çıkmıştır. Piyasa hareketliliğin olduğu dönemlerde yatırımcılara yön hakkında direktifler vererek bu indikatör incelendiğinde ise al – sat veya negatif uyumsuzluk gibi sinyaller gösterir.
RSI İndikatörü
RSI indikatörünün Türkçe anlamı Göreceli Güç Endeksidir. RSI indikatörü seçili olan türevlerin aracının ya da enstrümanların aşırı olarak alınıp tam olarak aynı şekilde aşırı olarak satıldığı ya da tam tersi durumlar konusunda da yatırımcılara yön vermekte olan bir indikatör olduğu söylenebilir.
Bollinger Bantları
Bollinger Bantları, kripto para borsasında en çok kullanılan indikatör olarak bilinmektedir. Bu indikatör kullanıcılarına, kripto para birimlerinin değişme potansiyelini an ve an gösterebilmektedir. Tüm bunların yanı sıra söz konusu indikatör sayesinde kullanıcılar, düşme ve yükselme trendlerini de görebilmektedir
DMI İndikatörü
DMI, bir diğer bilinen adı ile yönlü hareket endeksi temelde RSI ile aynı özelliklere sahiptir. Dinamik ve duyarlı bir yapıya sahip olan bu indikatör 30 günlük periyotlarda hesaplamalar yapabilmektedir. Söz konusu indikatör içerisinde hesaplamalar 10 günlük ortalama kullanılarak yapılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra DMI, RSI’ den daha erken sinyallere erişebilmektedir.
CCI İndikatörü
CCI, son dönemlerin en popüler indikatörlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Kullanıcılar, bu indikatörü kullanarak pozitif ve negatif uyumsuzlukları hesaplayabilmektedir. Ayrıca, söz konusu indikatör, trendin ne kadar güçlü ve zayıf olduğu hakkında hesaplamalar da yapabilmektedir.
[table id=45 /]
[table id=46 /]