Avrupa düzenleyici tartışmaları gittikçe artıyor. Stake etme ve ödünç verme hizmetleri için kurallar da gerekliliğinin yanı sıra Büyük Britanya, “barındırılmayan cüzdanlar” için bir raporlama yükümlülüğünden uzaklaşıyor. İngiltere ve ABD Kripto Düzenlemesi Konusunda Ayrı Düştü!
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!
İngiltere ve ABD Kripto Düzenlemesi Konusunda Ayrı Düştü!
Kripto pazarındaki düşüş DeFi alanını da vurduğu aşikar. Kredi hizmeti Celsius , bu nedenle 13 Haziran’da tüm ödeme hizmetlerini duraklattı . Nedeni ise likidite sorunları. Kripto paraya şüpheyle bakan ECB Başkanı Christine Lagarde , geçen hafta AB’deki stake ve borç verme sektörünün denetimini sıkılaştırma ihtiyacını ortaya çıkardı.
Lagarde, Avrupa Parlamentosu’ndaki bir duruşmada, “Bu keşfedilmemiş alanlar tüketiciler için bir risk oluşturuyor, çünkü düzenleme eksikliği genellikle sahtekarlığı, büyük yanlış beyanları ve sıklıkla spekülasyon ve suç faaliyetlerini maskeliyor.” dedi. AB kurumları şu anda planlanan kripto düzenleme Piyasaları Kripto Varlıklarını (MiCA) tartışıyor. 2024 yılında yürürlüğe girmesi planlanmaktadır. Lagarde, bir takip yönetmeliğinde stake ve kredi vermeyi düşünmeyi önerdi.
İngiltere: “Barındırılmayan Cüzdanları” Bildirme Zorunluluğu Yok
AB’deki mevcut kripto tartışmasının bir diğer önemli ayağı, “barındırılmayan cüzdanlar” için katı raporlama gereksinimleri çağrısıdır. Tartışmalı düzenleme, bu tür cüzdanların yasaklanması anlamına gelebilir. Bununla birlikte, bunlar DeFi alanının bel kemiğini oluşturuyor ve federal hükümet son zamanlarda bu düzenleyici teklif hakkında eleştirel bir yorum yaptı . Brexit’ten bu yana Birleşik Krallık, Bitcoin ve benzerlerini düzenleme konusunda da kendi yolunda ilerliyor.
İngiltere Maliye ve Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan bir raporda şu ifadelere yer verildi: Kripto hizmet sağlayıcılarının “barındırılmayan cüzdanlar” için işlem verilerini toplaması gerekmiyor. Kullanımlarının arkasında, rapor “potansiyel güvenlik yararlarını” tanır. Buna göre, “barındırılmayan cüzdanların yasadışı finansal işlemler için orantısız olarak yüksek bir risk oluşturduğuna” dair hiçbir kanıt yoktur. Yardımsever kural, İngiltere’nin kripto endüstrisi için bir inovasyon etkin noktası olma stratejisinin bir parçası.
Rusya, SWIFT Alternatifi Olarak Blockchain Sistemi Planlıyor
Batı, Rusya’nın Ukrayna‘yı işgaline ağır yaptırımlarla karşılık verdi. O zamandan beri, Rus bankalarının çoğu uluslararası ödeme sistemi SWIFT’in dışında tutuldu. Bu zamanlarda, Rus finans dünyası blok zinciri teknolojisine yöneliyor. Bir basın açıklamasına göre , devlete ait şirket Rostec , Haziran ayının başında blockchain platformu CELLS ile bir atılım yaptı.
Birkaç yazılım çözümünü birleştiren bu blok zinciri ekosisteminin odak noktası, başlangıçta çeşitli ulusal fiat para birimlerinde ödemelerin işlenmesidir. Rostec , “SWIFT’e gerçek bir alternatif”ten bahsediyor. Sistem “işlemlerin hızını, güvenliğini ve geri alınamazlığını” garanti eder. Saniyede 100.000 işlem mümkün olmalıdır. Ekosistem, devlet yetkililerinin yanı sıra şirketlere ve bankalara da açık olmalıdır. Blockchain dünyasına yapılan bu teknolojik saldırılara paralel olarak Rusya, Bitcoin alanı ve kripto para madenciliği için düzenleyici bir çerçeve üzerinde çalışıyor.
Önerilen Makaleler
- Sterlin, Pazartesi Günü Dolar Karşısında Güçlendi
- Mark Zuckerberg, Metaverse İle Alakalı Neler Söyledi?
- The EVEN Rarer HomeLand NFTs Ön Satışı Başlıyor !
Almanya’nın Kripto Fon Hisseleri İçin Yeni Kuralları Var
18 Haziran’dan bu yana, Alman yatırım fonları hisse senetlerini blok zincirinde yayınlayabildi. Bu, kripto fon hisseleri (KryptoFAV) için yeni bir düzenleme ile mümkün olmaktadır. Kanun, bu hisseleri “kripto menkul kıymetler siciline girilen elektronik hisse senetleri” olarak tanımlamaktadır. Endüstri, özel fonların tamamen veya kısmen kripto fon hisseleri olarak ihraç edilmesini mümkün kılan esnek düzenleyici çözüme olumlu tepki verdi.
Kripto menkul kıymetler sicilini yönetmeye gelince, federal hükümet de sicil yönetimini sadece emanetçilere (saklama bankaları) bırakma fikrinden uzaklaştı. Bu aynı zamanda BaFin’den lisans alan FinTech sektöründeki firmaların da bu kayıtları tutması için alan açmaktadır. Tek çekişme noktası, bu görevi devretmek emanetçilerin kendilerine kalmış olmasıdır.
SEC Kripto Kısa ETF’sini Onayladı
Bu arada, Atlantik’in diğer tarafında, iyi bilinen bir düzenleyici gerilim filmi devam etti. Başrolde: ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu. Gary Gensler altındaki otorite tarafından kripto ETFS için onay davranışı, kripto çevrelerinde uzun zamandır şiddetli eleştirilerle karşılandı. Bitcoin Future ETF’leri bir süredir ABD borsalarında işlem görürken, SEC uzun süredir her spot ETF’yi kutsamayı reddetti.
Bu öngörülebilir gelecekte değişmeyecek. Ancak bu arada SEC, bir Bitcoin Short ETF’sine ticaret izni verdi. Proshares’in finansal ürünü ile yatırımcılar BTC fiyatındaki düşüşlerden yararlanabilir. ETF, BITI sembolü altında NYSE New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye hazırdır.
Bilgikripto okurlarına özel %10 komisyon indirimi ve kayıt bonusu ile şimdi dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’a kayıt olun!
[table id=45 /]
[table id=46 /]