Filipinler Merkez Bankası eski Başkanı Benjamin Diokno, düzenleyicinin anında ödeme sistemlerinin varlığı nedeniyle kendi dijital para birimini piyasaya sürmenin bir anlamı olmadığını söyledi. Merkez Bankası Eski Başkanı Benjamin Diokno, Dijital Para Birimi İle İlgili Konuştu ‘Dijital Para Birimini Piyasaya Sürmenin Bir Anlamı Yok’!
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!
‘Dijital Para Birimini Piyasaya Sürmenin Bir Anlamı Yok’
Filipin Hazine Bakanı Benjamin Diokno, 2023 için devlet bütçesinin dağılımını görüşmek üzere Senato Finans Komitesi’nin huzuruna çıktı. Ayrıca şu anda buna gerek olmadığını söyleyerek dijital Filipin pezosu çıkarma konusunu gündeme getirdi. Diokno, ülkenin halihazırda iyi kurulmuş dijital ödeme sistemlerine, özellikle PesoNet ve InstaPay’e sahip olduğunu söyledi.
Bu hizmetler bankalar, e-para veren kuruluşlar ve mobil cüzdanlar arasında gerçek zamanlı ödemelere izin verir ve dijital pesoya iyi bir alternatif olabilir. Benjamin Diokno, merkez bankasında üst düzey bir pozisyonda bulunduğu sırada, düzenleyicinin bir devlet stablecoin‘i piyasaya sürmenin ekonomik fizibilitesini incelediğini kaydetti.
İlginizi Çekebilir
- Robert Kiyosaki, Bitcoin Alma Sebebini Açıklıyor!
- Binance P2P 3 Yaşına Giriyor! İşte Binance P2P’yi Sevme Sebebim: 0 Komisyon
- 10 Yıldan Fazla Süredir Kayıp Olduğuna İnanılan Bitcoin Kod Tabanı v0.1’in En Eski Sürümü Keşfedildi!
Ancak şimdi Merkez Bankası bu fikri terk etmeye ve PesoNet ve InstaPay ödeme sistemlerinin geliştirilmesine odaklanmaya karar verdi. Bakan, dijital ödemelerin devreye girmesiyle durumun giderek değişmesine rağmen, Filipinler’de yerleşimlerin önemli bir bölümünün nakit kullanılarak yapıldığını vurguladı.
Eylül ayında Filipinler Merkez Bankası, potansiyel olarak stabilcoinlerin yerel ve uluslararası yerleşimleri hızlandırabileceğini söyledi . Yine de düzenleyicinin kripto para birimi endüstrisine sadık olduğu söylenemez. Kısa süre önce halkı, ülkede faaliyet gösterme yetkisi olmayan veya yurtdışında bulunan Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları (VASP’ler) ile çalışmamaya çağırdı . Aynı zamanda, 1 Eylül’den itibaren Merkez Bankası, VASP lisansı için yeni başvuruları kabul etme konusunda üç yıllık bir moratoryum başlattı.
[table id=45 /]
[table id=46 /]