Web sitesine monero (XMR) madenciliği yapan bir widget eklediği için para cezasına çarptırıldıktan sonra ülke mahkemelerinde polisle mücadele eden bir Japon müzik sitesi geliştiricisi , Yüksek Mahkeme’de kolluk kuvvetlerine karşı açtığı davayı kazandı. Monero Madencilik Widget’ın Hukuk Mücadelesi Sonunda Sona Eriyor !
Monero Madencilik Widget’ın Hukuk Mücadelesi Sonunda Sona Eriyor !
Cryptonews haberine göre , söz konusu dava, Yokohama merkezli Moroi Seiya’nın (34) web sitelerinde site ziyaretçilerinin monero madenciliği yapmasını sağlayan Coinhive tarafından geliştirilen bir kripto madenciliği uygulaması kullandığı 2017 yılının sonlarına kadar uzanıyor. Uygulama, Coinhive tarafından durdurulduğundan beri, çıkarılan tokenların %30’unu geliştiricilere dağıttı ve %70’i site yayıncısına gitti.
2017-2018 döneminde, Japon polisi , üçüncü taraf merkezi işlem birimi (CPU) gücünü kullanan belirli türdeki kripto madenciliği yazılımları ve web eklentileri üzerinde bir dizi madencilik uygulamasını, özellikle de Coinhive tarafından geliştirilen, etiketledi . Araçlar – “virüsler” olarak. Ülke genelinde bir düzineden fazla web yayıncısı para cezasına çarptırıldı.
2018’de bildirildiği üzere Moroi, 900 ABD doları para cezasına çarptırıldı, ancak o sırada uygulamayı kullanarak “yasadışı bir şey yaptığını “kesinlikle düşünmediğini” iddia ederek polise karşı uzun bir yasal mücadele başlattı. .
Destansı bir hukuk mücadelesi başladı ve Tokyo Yüksek Mahkemesinin bir şubesindeki davasında başarısız olduktan sonra, geçen yıl davayı Yüksek Mahkemeye götürme hakkını kazandığında son bir eylemle doruğa ulaştı.
Önerilen Makaleler
- Twitter, Doğrulanmış NFT Profil Resimlerini Tanıttı !
- Lucrosus 48 Saatten Kısa Bir Süre İçinde 200.000$ Değerinde LUCA Sattı
- ABD Merkez Bankası, Dijital Dolar Hakkındaki 22 Soruya Cevap İstiyor !
Ancak, Yargıtay belgelerine göre, ülkedeki en yüksek mahkeme, polisin ilk başta iddia ettiği gibi kripto madenciliği yazılımının kötü amaçlı yazılım olarak kabul edilemeyeceğine karar verdi .
Moroi, sitede Coinhive kodunu çalıştırdığı gerçeğini gizlemediğini ve bu nedenle site ziyaretçilerinin “aldatmasına” karışmadığını belirtti. Ayrıca senaryoyu çalıştırmanın kendisine yalnızca 9 USD değerinde jeton kazandırdığını da kaydetti – bu, cezanın boyutunu haklı çıkarmayı zorlaştıran bir gerçek.
Moroi’nin yasal kampanyası kısmen kitle fonlaması ile sağlandı ve Japonya Hackerlar Derneği tarafından desteklendi . Bir blog yazısında , gruba ve hukuk ekibine teşekkür ederek “suçsuz [bulunmuş] olsam da, üzerinde düşünmem gereken çok şey olduğunu” belirtti.
[table id=45 /]
[table id=46 /]