Arty tarafından yapılmış olan bir anket, NFT’lerin sanat galerilerinde daha belirgin olabileceğini öne sürüyor. Sanat Galerilerinin Yüzde 25’i NFT’leri Düşünüyor !
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!
Sanat Galerilerinin Yüzde 25’i NFT’leri Düşünüyor
Arty’nin anketindeki galerilerin yalnızca %11’i 2021’de NFT sattı. Ancak, bu eğilim değişmek üzere, çünkü bunların %25’i bu yıl NFT satmayı planlıyor. Özellikle 2021’de NFT satan galerilerin %68’i koleksiyonerlerinin NFT’lere ilgi gösterdiğini söyledi. Ayrıca, %87’si 2022’de tekrar NFT sunacaklarını söyledi.
Arty’nin anketine göre NFT’lerin 2021’de kaldığını görebiliriz. 2021 itibariyle NFT satan galerilerin boyutları küçüldü. Sonuçlar, %66’sının yalnızca üç veya daha az çalışanı olduğunu gösterdi.
Ayrıca, NFT’lerin satış hacimleri daha düşüktür. Arty’nin araştırmasına göre, NFT satan galerilerin yarısından fazlası toplam satışlarda 5.000 dolardan az gelir elde etti.
Önerilen Makaleler
- Gizemli Kutu Nedir ve Binance NFT Pazarında Nasıl Gizemli Kutu Alınır, Satılır ve Açılır?
- Binance NFT Pazarında Nasıl NFT Yatırılır & Satılır ?
- Binance NFT Mini Uygulama Özelliği Resmen Başladı !
- DCA Nedir ?
- Neden Binance NFT Pazarında NFT Almalısınız ?
Yine de, tüm umutlar kaybolmaz. Raporda ilginç bir şey de öne çıktı. Art Basel ve UBS’nin “The Art Market 2022” raporuna göre, yüksek net değere sahip koleksiyoncuların %74’ü 2021’de NFT sanat eseri satın aldı. Ayrıca, bunların %88’i gelecekte NFT eserleri satın almak istiyor.
Bu zengin koleksiyonerlerin 2020 ve 2021’de sanat ve koleksiyon ürünlerine 10.000 dolardan fazla harcadıklarını söyleyebiliriz. Dolayısıyla, NFT eserlerine olan yoğun ilgisi kesinlikle NFT’lerin gelişiminin olumlu bir işaretidir.
Genel olarak, Arty’nin anketi bize sanat galerileri ve genel olarak bayiler arasında NFT’lerin çekiciliği hakkında çok ihtiyaç duyulan bilgileri verdi. Daha fazla bilgi için, Artie’nin web sitesinde raporun tamamına göz atabilirsiniz.
Dünyanın en büyük çevrimiçi sanat pazarı olan Arty, geçmişte birçok hayır amaçlı NFT sergisine ev sahipliği yaptı. Bunlardan biri, kadınların ve ikili olmayan sanatçıların NFT’lerini içeren “Kodlayan Sanatçılar” idi. Satıştan elde edilen gelirin bir kısmı, teknolojideki cinsiyet farkını kapatmayı amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Girls Who Code’a gidiyor.
[table id=45 /]
[table id=46 /]