Sudan Merkez Bankası (CBOS), Kuzeydoğu Afrika ülkesinin vatandaşlarını, içerdiği yüksek riskler nedeniyle her türlü kripto para birimiyle işlem yapmamaları konusunda uyardı . Vatandaşlar Kripto Para Birimlerinde İşlem Yapmaya Karşı Uyarıldı!
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, takip edin ve Telegram kanalımıza katılın!
Vatandaşlar Kripto Para Birimlerinde İşlem Yapmaya Karşı Uyarıldı!
Sudan Haber Ajansı’nın (SUNA) bildirdiğine göre, Sudan Merkez Bankası (CBOS), Kuzeydoğu Afrika ülkesinin vatandaşlarını, içerdiği yüksek riskler nedeniyle her türlü kripto para birimiyle işlem yapmamaları konusunda uyardı.
Apex bankası, finansal suçları, elektronik korsanlığı ve dijital para birimlerinin değerlerini kaybetme ihtimalini içeren yüksek riskleri sıraladı.
Ayrıca merkez bankası, kripto para birimlerinin cumhuriyet yasalarında para, hatta özel para ve mülk olarak sınıflandırılmadıkları için ülkede yasal riskler taşıdığını belirtti.
Önerilen Makaleler
- Japonya, Kripto Para Borsaları İçin İşi Kolaylaştırmak mı İstiyor?
- Enerji Bakan Yardımcısından Bitcoin Madenciliği Çağrısı!
- Swipe (SXP) Coin Yorum , Analiz , Fiyat Tahmini
- Rusya, Gaz Ödemelerinde Bitcoin’i mi Devreye Sokuyor
Bütün bunlara ek olarak Sudan Merkez Bankası (CBOS) , para biriminin maddi teminatı olmadığını ve yasal olarak onları bağlayan yetkili veya akredite kuruluşlar tarafından verilmediğini ve para biriminin sosyal medyada ticaretini teşvik etmenin küresel uygulamasını fark ettiğini belirtti.
Brookings Enstitüsü’ne göre Afrika, gelişmekte olan ekonomiler arasında en hızlı büyüyen kripto para piyasası ve dünyanın en büyük üçüncü büyüyen piyasası.
Chainalysis’in 2021 Küresel Kripto Evlat Edinme Endeksi ayrıca Kenya, Güney Afrika ve Nijerya’yı kripto para kullanımı açısından dünyanın ilk 10 ülkesi arasında sıralıyor. Ancak kıtadaki tüm ülkeler kripto para birimlerine açık değil.
Dört Afrika ülkesi, Cezayir, Mısır, Fas ve Tunus kripto para birimine mutlak bir yasak getirirken, Afrika’nın en büyük ekonomisi olan Nijerya da dahil olmak üzere 19 ülke dijital varlıklara örtülü kısıtlamalar getirdi.
[table id=45 /]
[table id=46 /]