Vatikan Apostolik Kütüphanesi, el yazmaları, kitaplar ve tarihi belgelerden oluşan koleksiyonunu dijitalleştirmek ve korumak için blockchain ve NFT teknolojisini uygulayacağını duyurdu. Vatikan Apostolik Kütüphanesi, Kültürel Miras Nesnelerini NFT Biçiminde Sunacak
Vatikan Apostolik Kütüphanesi, kültürel miras nesnelerini NFT biçiminde sunacak
Vatikan Kütüphanesi, bu projeyi teknoloji hizmeti sağlayıcısı NTT DATA ile işbirliği içinde başlattı. Özellikle dijital arşivleme çözümü AMLAD kullanılacaktır.
İnsanlık tarihinin önemli bir parçası olan kütüphanenin koleksiyon nüshalarının korunmasını, gerekli belgelere hızlı bir şekilde ulaşılmasını ve sayısallaştırılmış içeriğin tüm dünya tarafından daha erişilebilir hale getirilmesini mümkün kılacaktır.
Kütüphanenin koleksiyonunda 1,6 milyon basılı kitap, 80.000 makale, 300.000 madeni para ve madalya ve 150.000 baskı ve çizim bulunmaktadır.
İlginizi çekebilir
- Gümüş Fiyatı 28 Nisan
- Affyn Coin Nedir? FYN Coin Yorum, Geleceği!
- Analistler, Meme Tokenleri Çıkaran Dolandırıcıların İki Adresini Keşfetti
Kütüphanenin 15 kültürel miras alanının yüksek çözünürlüklü fotoğrafları, misli olmayan jetonlar (NFT) şeklinde sunulacaktır. Resimlere açıklayıcı notlar eşlik edecektir.
AMLAD, müzeler ve kütüphaneler için gelişmiş bir meta veri kitaplığı ve dijital arşivdir. Bu çözümle, kültürel nesneleri dijital formda doğru bir şekilde temsil etmenizi sağlayacak 3D tarama, dijital restorasyon yapabilir ve meta verileri yönetebilirsiniz.
Gelecekte, AMLAD çözümü diğer müze ve kütüphanelerin kullanımına sunulacaktır. Blockchain ve koleksiyon belirteçleri, çeşitli türde verileri depolamak için kullanılır. Örneğin, geçen yıl Amerikan ilaç şirketi CVS Health de blockchain ve NFT‘yi faaliyetlerine dahil etme planlarını duyurdu.
[table id=45 /]
[table id=46 /]